Wat is OA?

Anonieme Overeters is een gemeenschap van mannen en vrouwen die door hun ervaring, kracht en hoop te delen aan het herstellen zijn van dwangmatig eten. Wij verwelkomen een ieder die wil stoppen met dwangmatig eten. Er zijn geen geldelijke verplichtingen voor leden, wij voorzien in onze behoeften door eigen bijdrage; noch vragen of accepteren wij giften van buitenaf.

OA is niet verwant aan enige openbare of particuliere organisatie, politieke beweging, ideologische of religieuze leer. Wij hebben geen mening over onderwerpen van buitenaf. Ons hoofddoel is ons te onthouden van dwangmatig eten en deze boodschap van herstel uit te dragen aan hen die nog lijden.

Herstel

Na jaren van verwoesting van ons lichaam en ons leven vonden wij in Anonieme Overeters een manier om te herstellen van ons dwangmatig eetgedrag. Hierbij maken wij gebruik van een aantal hulpmiddelen voor herstel zoals bijeenkomsten, literatuur en 'sponsoring'. De basis van het herstelprogramma zijn echter de Twaalf Stappen. Het bleek belangrijk dat wij gingen herstellen op drie niveaus; lichamelijk, emotioneel en geestelijk.

Lees meer...