Voor familie en vrienden

Heeft u zorgen om iemands gedrag rondom eten? Dan kunt u hier meer informatie vinden.

Het kan zijn dat iemand die u dierbaar is problemen heeft rondom eten en mogelijk een dwangmatige eter zou kunnen zijn. Hij of zij is niet de enige. Sinds 1960 vinden andere dwangmatige eters de oplossing bij OA. Er zijn OA bijeenkomsten over de hele wereld. Bijeenkomsten in Nederland kunt u vinden onder het kopje bijeenkomsten. De bijeenkomsten die als open staan omschreven zijn ook toegankelijk voor mensen die zelf geen eetprobleem hebben en geïnteresseerd zijn in OA.

De effecten van het abnormale eetgedrag van de dwangmatige eter, zoals gezondheidsproblemen en stemmingswisselingen, kunnen de familie schade toebrengen. Mensen die niet normaal kunnen eten kunnen iedereen om zich heen demoraliseren en wanhopig maken. Maar er is hoop: er zijn vele inspirerende ervaringsverhalen van OA leden die hun relatie met hun familie sterk verbeterd hebben. Deze kunt u vinden in Nederlandse en Engelse literatuur.

Op dit moment bestaan er nog geen groepen voor familieleden en vrienden van dwangmatige eters, maar u zou hulp kunnen vinden door het deelnemen aan Twaalf Stappen familie programma's in relatie tot andere verslavingen. Zoeken op het internet zal u helpen zo'n programma te vinden.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een email sturen.