Anonimiteit & de media

Een van de meest waardevolle Tradities van OA is die van persoonlijke anonimiteit op openbaar niveau. Dit betekent dat de OA gemeenschap niet anoniem is, maar de OA leden zijn dat wel.

Traditie 11 van OA stelt: "Onze gedragslijn inzake publiciteit is meer gebaseerd op aantrekkingskracht dan op reclame. We moeten altijd onze persoonlijke anonimiteit handhaven ten aanzien van pers, radio, tv, film en andere openbare communicatiemedia."

Professionals van de media zijn altijd onze partner geweest in het helpen om leden van Twaalf Stappen programma's anonimiteit te behouden. Wij hopen dat u wilt doorgaan met het vermijden van het identificeren van OA leden in uw artikelen en interviews over het herstelprogramma. Als u iets over OA aan het maken bent, vragen wij u alleen voornamen of pseudoniemen van OA leden te gebruiken en de gezichten van OA leden onherkenbaar te maken in film en foto opnames.

Beschermen van anonimiteit voor gedrukte artikelen

Als uw krant of tijdschrift een artikel schrijft over een OA bijeenkomst, zouden alle groepsleden van te voren gevraagd moeten worden of ze hieraan mee willen werken. Ruggen, handen en voeten mogen, met toestemming, worden gefotografeerd.

Beschermen van anonimiteit op de radio

Het beschermen van anonimiteit op de radio is simpel, het OA lid vertelt niet zijn of haar achternaam niet of gebruikt een pseudoniem.

Beschermen van anonimiteit op de televisie

Manieren om de anonimiteit van OA leden te beschermen zijn bijvoorbeeld: het gebruik maken van silhouetten, vervorming van gezicht en stem, alleen de rug, handen en voeten filmen.

Meer informatie kunt u vinden in het pers informatie pakket en u kunt ons uiteraard altijd bellen of mailen voor meer informatie of het regelen van interviews.